carlsberg castelnau_svart grand-hotel hm loreal kerastase yves-Saint-laurent7 hastens2 Easytryck5 Papyrus5 GBGT2 lexus triwa DQ_Vodka_MASTER LOGOLogo-Laroche  casall_logotype skogsberg-smart-loggo lumix-logga
Annons

De nominerade till Årets Designer 2015

arets-designers-ellegalan-2015-puff4

Den 16 januari är det dags för årets ELLE-gala på Grand Hôtel och nu kan vi berätta vilka de fyra nominerade i kategorin Årets Designer är.

Galans pris till Årets Designer delas ut till det varumärke som under året utmärkt sig inom svenskt mode och är ett av de mest prestigefyllda priserna. Av de nominerade är det endast en som får äran att ta emot utmärkelsen.

De fyra nominerade till Årets Designer 2015 är:

Foto Emma Svensson

Ida Sjöstedt
Ida Sjöstedt

”En maximalist som aldrig släpper taget om sin dröm – och inte viker en tum från sin unika estetik. Hennes stil har blivit så etablerad att den ofta imiteras, men ingen gör den så bra som Ida Sjöstedt själv.”

 

jonny-johansson

Acne Studios
Jonny Johansson

”Jonny Johansson och Acne Studios går från klarhet till klarhet med en imponerad känsla för nuet och ständiga överraskningar i sin design. Med en viljestark kaxighet erövrar de världen.”

 

Foto Emma Svensson

Cheap Monday
Designteamet: Frida Hofslagare (designer tjej), Richard Hutchinson (designer kille), Carl Malmgren (designer jeans), Ireneo Ciammella (designer accessoarer) under ledning av creative director Ann-Sofie Back (på bilden).

”Med en lika lekfull som gatusmart charm är deras idédrivna kollektioner oemotståndliga. Tjej, kille och unisex blandas i ett inspirerande och framåtblickande koncept.”

 

Foto Tobias Lundqvist

House of Dagmar
Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam

”De har byggt ett modehus på svensk sticktradition. De tre systrarna kombinerar en hantverksmässig skicklighet med sofistikerad elegans – alltid med bärbarhet och bekvämlighet i fokus.”

 

ELLE-galan är till för att främja och premiera svenska modeskapare och svenskt mode samt skapa ett intresse för mode och stil. Vinnare avslöjas på ELLE-galan den 16 januari.

Annons